Тамақ өндірістерінің технологиясы және биотехнология кафедрасы

«Тамақ өндірістерінің технологиясы және биотехнология» кафедрасында Болон үрдісінің қағидаларына, Қазақстандық еңбек нарығының талаптарына сәйкес құрылған 10 білім беру бағдарламасы бойынша бакалаврлар, магистранттар, PhD-докторанттарды көп деңгейлі дайындау жүзеге асырылуда. Кафедраның материалдық-техникалық негізі - бұл заманауи құрал- жабдықтармен жабдықталған зертханалар мен арнайы дәрісханалар.

Білім

Қазақстан Республикасының Білім беру Үкіметі, Білім және Ғылым Министрлігі және Жоғарғы оқу орындары бекіткен өзектендірілген сыртқы және ішкі нормативтік құжаттар негізінде жүзеге асырылады.

Толығырақ

Ғылым

Кафедраның ғылыми бағыттары: - Тамақ өнімдерінің, биологиялық белсенді және дәрілік препараттардың техника және технологияларын, сонымен қатар азық-түліктік қауіпсіздік саласында талдау әдістерін әзірлеу. - Жануар және өсімдік текті шикізаттарды қолдану арқылы функционалдық бағыттағы тамақ өнімдерінің технологиясын әзірлеу.

Толығырақ

Тәрбие

«Тамақ өндірістерінің технологиялары және биотехнология» кафедрасында тәрбие жұмысы кафедраның бекітілген стратегиялық даму жоспары және кураторлық топтар тәрбие жұмысының жоспарына сәйкес өткізіледі. Кафедра студенттері Қазақстанның студенттер альянсы, студенттік дебат клубы, көңілді тапқырлар клубы (КТК) қатарын әрдайым толықтыруда, университет, қала, облыс және Республика деңгейінде өткізілетін жарыстарға және конкурстарға белсенді қатысады.

Толығырақ

Білім беру бағдарламасы (ББ)

6B07202 - Азық-түлік өнімдерінің технологиясы

B068 Азық-түлік өнімдерінің өндірісі білім беру бағдарламаларының тобы 6B07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары білім беру саласына кіреді.

Каталог элективных дисциплин
Рабочий учебный план
Образовательная программа
План развития ОП

Кіріспе

«6В07202 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы» білім беру бағдарламасы бойынша кадрлар даярлауды инженерлік-технологиялық факультетінің "Тамақ өндірісінің технологиясы және биотехнология" кафедрасы жүзеге асырады. Білім беру бағдарламасының ерекше ерекшелігі жоғары білікті профессор-оқытушылар құрамы болып табылады - профессорлық-оқытушылар құрамының 70% - ға жуығы PhD, кандидат және доктор ғылыми дәрежелеріне ие, білім беру бағдарламасының материалдық-техникалық жабдықталымы бар; халықаралық кредиттік ұтқырлық, сыртқы және ішкі ұтқырлық енгізілді; жұмыс берушілермен және білім беру бағдарламасының түлектерімен тығыз байланыс орнатылды, жоғары оқу орнынан кейінгі білім беруді жалғастыру мүмкіндігі бар.
Даярлау бойынша білім беру үрдісінің аяқталуының негізгі критерийі бакалавр білім алушылардың теориялық оқытудың кемінде 203 кредитін, сондай-ақ практиканың кемінде 25 кредитін игеруі, 12 кредит қорытынды аттестаттау болып табылады. Барлығы 240 кредит.
4 years

Білім беру бағдарламасы шеңберінде даярлау бейінінің картасы

Білім беру саласының жіктелуі және коды
6B07 - Инженерные, обрабатывающие и строительные отрасли
Даярлау бағытының жіктелуі және коды
6B072 - Өндірістік және өңдеу салалары
Халықаралық стандарттық білім беру жіктеуішіндегі код
0720
Білім беру бағдарламасы тобының жіктелуі және коды
B068 - Азық-түлік өнімдерінің өндірісі
Білім беру бағдарламасының коды және атауы
6B07202 - Азық-түлік өнімдерінің технологиясы

Түлектің біліктілік сипаттамасы

Берілетін дәреже / біліктілік
"6B07202 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы" білім беру бағдарламасы бойынша техника және технологиялар бакалавры
Кәсіп атауы / маманның қызметінің тізімі
- Технолог
- өндірістік зертхананың техник-технологы
- Технолог-калькулятор
- Цех шебері
-Өндірістік зертхананың Техник-лаборанты
- Ғылыми-зерттеу зертханаларында маман
- Оқу орындарындағы зертханашы
- Жобалау ұйымдарының маманы
- Білім бөлімдеріндегі әдіскер
СБШ (салалық біліктілік шеңбері) бойынша біліктілік деңгейі
Кәсіби қызмет саласы
Бакалаврдың кәсіби қызметінің саласы - тамақ өнеркәсібінің салалары, технологиялық үдерістерді өңдеуді және тамақ өндірісінің өнімдерін өндірістік алуды қамтамасыз ету, жобалау-конструкторлық және ғылыми-зерттеу ұйымдары, сондай - ақ әртүрлі меншік түріндегі фирмалар.
Кәсіби қызмет нысаны
- Ет комбинаттары
- Шұжық цехтары
- Балық консервілеу зауыттары
- Тұшпара цехтары
- Молокозаводы –
Кондитерлік цехтар
- Қоғамдық тамақтану кәсіпорындары (асханалар, дәмханалар, мейрамханалар)
-Тамақ өндірісінің және ветеринариялық-санитариялық бақылау зертханалары;
- Ғылыми-зерттеу институттары мен зертханалар
- Конструкторлық ұйымдар
- Оқу орындары
Кәсіби қызмет түрлері
-технологиялық процестерді жүргізуді ұйымдастыру; технологиялық операцияларды жетілдіру және ресурс үнемдейтін технологиялық процестерді игеру бойынша жұмысқа қатысу; экология, еңбекті қорғау, өрт жарылыс қауіпсіздігі және өндірістік санитария талаптарын ескере отырып, кәсіпорындардың техникалық жарақтандырылуы мен өндірістік қызметін талдау;
-еңбек ұжымдарының жұмысын ұйымдастыру, басқарушылық шешімдерді қабылдау; кәсіпорындардың және маркетингтік қызметтің техникалық-экономикалық көрсеткіштерін талдау; тамақ өнімдерін стандарттау және сертификаттау бойынша жұмыстарды орындау;
- тамақ өнеркәсібі кәсіпорындары мен қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының технологиялық сұлбаларын әзірлеу және жобалау; ;
-өнеркәсіп салаларында ғылыми-техникалық ақпаратты, отандық және шетелдік тәжірибені зерделеу және талдау;
- білім беру саласындағы жұмыс.

Құзыреттерді қалыптастыру бойынша оқу модульдерінің картасы

1 модуль. Қоғамдық және гуманитарлық білім негіздері

Модуль бойынша оқыту нәтижелері

2 модуль. Жаратылыстану ғылыми білім

Модуль бойынша оқыту нәтижелері

3 модуль. Жалпы инженерлік дайындық

Модуль бойынша оқыту нәтижелері

4 модуль. Шикізат пен технологиялық үрдістердің жалпы сипаттамасы

Модуль бойынша оқыту нәтижелері

5 модуль. Тамақ өнімдерінің сапасын қамтамасыз ету

Модуль бойынша оқыту нәтижелері

6 модуль. Жануар мен өсімдік тектес өнімдерін өндіру технологиясы

Модуль бойынша оқыту нәтижелері

7 модуль. Кәсіпорын қызметін ұйымдастыру

Модуль бойынша оқыту нәтижелері

Қорытынды аттестаттау

Модуль бойынша оқыту нәтижелері
Дипломдық жобаны жазу және қорғау немесе кешенді емтиханды дайындау және тапсыру.