«Тамақ өндірістерінің технологиясы және биотехнология» кафедрасында Болон үрдісінің қағидаларына, Қазақстандық еңбек нарығының талаптарына сәйкес құрылған 10 білім беру бағдарламасы бойынша бакалаврлар, магистранттар, PhD-докторанттарды көп деңгейлі дайындау жүзеге асырылуда. Кафедраның материалдық-техникалық негізі - бұл заманауи құрал- жабдықтармен жабдықталған зертханалар мен арнайы дәрісханалар.
Қазақстан Республикасының Білім беру Үкіметі, Білім және Ғылым Министрлігі және Жоғарғы оқу орындары бекіткен өзектендірілген сыртқы және ішкі нормативтік құжаттар негізінде жүзеге асырылады.
ТолығырақКафедраның ғылыми бағыттары: - Тамақ өнімдерінің, биологиялық белсенді және дәрілік препараттардың техника және технологияларын, сонымен қатар азық-түліктік қауіпсіздік саласында талдау әдістерін әзірлеу. - Жануар және өсімдік текті шикізаттарды қолдану арқылы функционалдық бағыттағы тамақ өнімдерінің технологиясын әзірлеу.
Толығырақ«Тамақ өндірістерінің технологиялары және биотехнология» кафедрасында тәрбие жұмысы кафедраның бекітілген стратегиялық даму жоспары және кураторлық топтар тәрбие жұмысының жоспарына сәйкес өткізіледі. Кафедра студенттері Қазақстанның студенттер альянсы, студенттік дебат клубы, көңілді тапқырлар клубы (КТК) қатарын әрдайым толықтыруда, университет, қала, облыс және Республика деңгейінде өткізілетін жарыстарға және конкурстарға белсенді қатысады.
Толығырақ7M05102 - Биотехнология
М082 Биотехнология білім беру бағдарламаларының тобы 7М05 Жаратылыстану ғылымдары, математика және статистика білім беру саласына кіреді.
Білім беру бағдарламасы бойынша даярлықты жүзеге асыратын Семей қаласының Шәкәрім атындағы университетінің «Биотехнология және стандарттау» кафедрасының инженерлік- технологиялық факультеті М082- «Биотехнология» білім беру бағдарламаларының тобы бойынша жүзеге асыратын 7М05102 «Биотехнология». Білім беру бағдарламасы аймақтық еңбек нарығының қажеттілігін ескере отырып әзірленген. Білім беру бағдарламасы білім беру процесін жүзеге асырудың мақсатын, күтілетін нәтижелерін, мазмұнын, шарттары мен технологияларын, осы дайындық бағыты бойынша бітірушінің дайындық сапасын бағалауды регламенттейді және бітірушінің кәсіби қызметінің бағыттары мен бағдарламасының сипаттамасын, оқу нәтижелері мен алған құзыреттерін, білім алушыларды даярлау сапасын қамтамасыз ететін білім беру процесін ұйымдастыруды қамтиды.
Ғылыми-педагогикалық бағыттағы магистрлерді даярлау бойынша білім беру процесінің аяқталуының негізгі критерийі білім алушылардың теориялық оқытудың кемінде 84 кредитін, соның ішінде 4 кредит педагогикалық практика, 9 кредит зерттеу практикасы, сондай-ақ тағылымдамадан өтуді және магистрлік жобаны орындауды қоса алғанда, магистранттың ғылыми -зерттеу жұмысының кемінде 24 кредитін, қорытынды аттестацияның кемінде 12 кредитін игеру болып табылады. Барлығы 120 кредит.
2 жыл.
Модуль бойынша оқыту нәтижелері
Кәсіби қызметте негізгі ғылыми, педагогикалық, басқарушылық, коммуникативті білім мен дағдыларды қолдану.
Тиісті білім саласының түпнұсқа әдебиетін шет тілінде еркін оқуға оқытуды көздейтін кәсіби қызметті жүзеге асыру үшін жалпы мәдени, кәсіби және арнайы құзыреттерді меңгеру; мамандық бойынша монологиялық және диалогтік нысанда ауызша қарым-қатынас дағдыларын дамыту; магистранттың ғылыми жұмысымен байланысты тақырыптарда жазбаша ғылыми қарым-қатынас дағдыларын дамыту, сондай-ақ ғылыми саладағы халықаралық ынтымақтастықтың нысандары мен түрлерімен танысу.
Магистратурада "Шет тілі (Кәсіби)" пәнін оқытудың мақсаты болашақ магистрдің кәсіби қызметінде тілді белсенді меңгеру дағдылары мен іскерлігін одан әрі дамыту негізінде шет тілінде білім берудің халықаралық стандарттары шеңберінде коммуникативтік құзыреттілікті жүйелі тереңдету болып табылады.
6401 TOMDOKMGZZh I Тағылымдамадан өту мен магистрлік диссертацияны орындауды қамтитын магистранттың ғылыми-зерттеу жұмысы I
6401 TOMDOKMGZZh II Тағылымдамадан өту мен магистрлік диссертацияны орындауды қамтитын магистранттың ғылыми-зерттеу жұмысы II
Пән ғылыми ойлау мәдениетін зерттеуге бағытталған, аналитикалық мүмкіндіктер мен зерттеу дағдыларын қалыптастырады, болашақ ғалымға қажетті теориялық және практикалық білім береді. Ғылымның тарихи эволюциясын және олар қалыптастыратын философиялық перспективаларды зерттейді. Қазіргі ғылымның пайда болуы, оның әлеуметтік және институционалдық байланыстары сипатталған. Ойлау эксперименттеріне, теорияларды растау мен теріске шығаруға, сандық және жоғары сапалы зерттеу әдістерінің пайда болуы мен қолданылуына байланысты жалпы философиялық мәселелер қарастырылады.
магистранттарда жалпыадамзаттық мәдениеттің бір бөлігі ретінде ғылыми ойлаудың тарихы мен философиясын (теориясын) терең түсінуге негізделген пәнаралық дүниетанымды қалыптастыру.
Курс жоғары білім берудің негізгі бағыттарын, қағидаттары мен заңдылықтарын зерделеуге бағытталған. Курсты оқу барысында қазіргі педагогиканың базалық ұғымдары, оқыту мен тәрбиелеудің тұжырымдамасы мен теориясы, жоғары мектептің дидактикасы қарастырылатын болады. Магистрант білім беру процесін ұйымдастыруды жобалау дағдыларын, жеке және топтық рефлексия тәсілдерін меңгереді, педагогикалық мақсаттарды сауатты тұжырымдай алады, білім беру технологияларын оқу үрдісінде қолдана алады, пәндердің жұмыс бағдарламаларын құрастыра алады.
Пәнді игерудің мақсаты-жоғары білім туралы білім жүйесін, оның мазмұнын, құрылымын, білім беру процестерін басқару принциптерін игеру және білім беру процесін басқару мен ұйымдастыруда заманауи технологияларды игеру.
7205 PT (SS) Педагогикалық тәжірибе
Курстың мазмұны басқару психологиясының тәсілдері мен бағыттарын, басқарудың психологиялық заңдылықтарын, басқару мәселелерін жоспарлау мен шешу ерекшеліктерін меңгеруге бағытталған. Білім алушылар конфликттік жағдайларды шешудің психологиялық әдістерімен танысады, жұмысты ынталандыру тәсілдерін, басқарудың тиімді стильдерін қолдану әдістерін меңгереді. Басқару процесінің тиімділігінің төмендеуінің негізінде жатқан психологиялық себептерді талдау дағдылары қалыптасады.
"Басқару психологиясы" пәнінің мақсаты қазіргі жағдайда психикалық құбылыстар жүйесі, мінез- құлықтың психологиялық айнымалылары және адамның саналы қызметі туралы ғылыми негізделген идеяларды қалыптастыру болып табылады және магистранттарда алынған психологиялық білімді білім беру қызметінде қолдану дағдыларын қалыптастыруға мүмкіндік береді
Жоғары оқу орны құрылымымен, оқу, тәрбие ғылыми үдерісімен жалпы танысу. Оқу бағдарламаларын, профессорлық-оқытушылық құрамның жеке жұмыс жоспарларын, тәрбие жұмысының жоспарларын, ғылыми-зерттеу жұмысының жоспарларын оқу. Практика кезінде сабақ өткізудің жоспар-кестесін құру.
Педагогикалық практиканың мақсаты білім алушылардың теориялық білімдерін, іскерліктері мен дағдыларын практикалық бекіту, болашақ кәсіби қызмет саласында практикалық тәжірибе алу болып табылады.
6203 ZhMP Жоғары мектептің педагогикасы
6204 BP Басқару психологиясы
7309 ZT (SiS) Зерттеу тәжірибесі
Модуль бойынша оқыту нәтижелері
Ғылыми зерттеулердің кезеңдерін жоспарлау және ұйымдастыру, ғылыми зерттеулердің нәтижелерін талдау және оларды нақты зерттеу міндеттерін шешуде қолдану.Сапа жүйесі бойынша халықаралық стандарттар талаптарын пайдалана отырып, ғылыми-зерттеу жұмыстарын орындау кезінде зерттеу әдіснамасын және олардың іске асырылуын айқындау.
Пән ғылыми зерттеулердің қазіргі заманғы бағыттарын зерделейді, ғылыми қызмет нәтижелерін ұсыну бойынша ұсынымдарды, ғылыми танымның әртүрлі деңгейлерін, ғылыми-зерттеу жұмысын орындау кезеңдерін, теориялық эксперименттік зерттеулер жүргізуді, оның ішінде зерттеу бағытын таңдауды, ғылыми-техникалық проблеманы қоюды қарайды, сондай-ақ патенттік зерттеулер жүргізу, магистрлік диссертация жазу, ғылыми зерттеулер нәтижелерін қорыту тәртібі қаралады және зерттеу нәтижелерін өңдеу әдістері.
Ғылыми білім алудың әдістері мен нақты әдістерінің жүйесін игеру және оны ғылыми қоғамдастықтың қажеттіліктеріне сәйкес келетін формаларда ұсыну.
6401 TOMDOKMGZZh I Тағылымдамадан өту мен магистрлік диссертацияны орындауды қамтитын магистранттың ғылыми-зерттеу жұмысы I
6401 TOMDOKMGZZh II Тағылымдамадан өту мен магистрлік диссертацияны орындауды қамтитын магистранттың ғылыми-зерттеу жұмысы II
Пән патенттік Заңда қолданылатын негізгі ұғымдарды, патенттік Заңмен реттелетін қатынастарды, өнертабыстарды қорғау саласындағы мемлекеттік органның қызметін, патенттік Заңның қолданылу аясын қарастырады. Өнеркәсіптік және зияткерлік меншік объектілерінің авторлығын құқықтық қорғау мәселелерін, зияткерлік меншікке байланысты қатынастарды құқықтық реттеу мәселелерін зерделейді.Сондай-ақ зияткерлік меншік құқығының қазіргі заманғы көздерін, принциптерін, олардың өзара байланысын қарастырады.
Қазақстан Республикасының Патент заңының мазмұнын ашуы
6401 TOMDOKMGZZh I Тағылымдамадан өту мен магистрлік диссертацияны орындауды қамтитын магистранттың ғылыми-зерттеу жұмысы I
6401 TOMDOKMGZZh II Тағылымдамадан өту мен магистрлік диссертацияны орындауды қамтитын магистранттың ғылыми-зерттеу жұмысы II
Пән Қазақстан Республикасы мен шет елдердің зияткерлік (Өнеркәсіптік) меншік объектілерін қорғау саласындағы заңнама негіздерін зерделейді. Өнертабыс сипаттамасындағы библиографиялық деректерді сәйкестендіру үшін ИНИД кодтарын, авторлық құқықты, сабақтас құқықтарды қорғау мәселелерін, өнертабыс сипаттамасының құрылымын, патенттік құжаттаманың ерекшеліктерін, мәтін құрылысының құрылымы мен ерекшеліктерін, сондай-ақ техникалық шығармашылықтың патентке қабілетті объектілеріне өтінім материалдарын ресімдеуді қарайды.
Зияткерлік меншікті қорғау жөніндегі білімдерін жетілдіру және патенттану құжаттарын түсіндіреді.
6401 TOMDOKMGZZh I Тағылымдамадан өту мен магистрлік диссертацияны орындауды қамтитын магистранттың ғылыми-зерттеу жұмысы I
6401 TOMDOKMGZZh II Тағылымдамадан өту мен магистрлік диссертацияны орындауды қамтитын магистранттың ғылыми-зерттеу жұмысы II
Пәнде зияткерлік меншіктің түрлері мен объектілері, өнеркәсіптік меншікті лицензиялау тәртібі, патенттік ведомствоның функциялары, авторлықты куәландыратын құжаттар, авторлық құқықтың, өнеркәсіптік меншіктің субъектілері мен объектілері, сондай-ақ айрықша құқықтарды беруге бағытталған дараландыру құралдары, зияткерлік қызмет нәтижелеріне құқықтар түрлері, автордың жеке мүліктік емес құқықтарын және айрықша құқықтарын қорғау тәсілдері, осы құқықтар бұзылған жағдайдағы жауапкершілік шаралары.
Білім алушыларда зияткерлік құқықтарды қорғау және зерттеулер мен әзірлемелерді патенттік-ақпараттық қамтамасыз ету саласында білім кешенін, теориялық түсініктер мен практикалық қосымшаларды қалыптастыру, білім алушыларда зияткерлік құқықтарды құқықтық қорғау және қорғау саласында ақпаратты сыни бағалау және қорыту дағдылары мен іскерліктерін дамыту және қалыптастыру.
6401 TOMDOKMGZZh I Тағылымдамадан өту мен магистрлік диссертацияны орындауды қамтитын магистранттың ғылыми-зерттеу жұмысы I
6401 TOMDOKMGZZh II Тағылымдамадан өту мен магистрлік диссертацияны орындауды қамтитын магистранттың ғылыми-зерттеу жұмысы II
Пән ИСО халықаралық стандарттарына сәйкес сапа менеджментінің интеграцияланған жүйелерін әзірлеу және енгізу тәртібін қарастырады, Сапа менеджментінің интеграцияланған жүйесінің стандарттарын қарастырады. Сондай-ақ ИСО 9000 стандарттарында қолданылатын СМЖ құжаттамасы мен талаптарын, сапа менеджменті принциптерін, біріктірілген менеджмент жүйелерін сертификаттауды және ИСО 22000 халықаралық стандарттарының талаптарына сәйкес сертификаттау құжаттарын, сапа және қауіпсіздік менеджменті жүйелерін дайындауды зерттейді.
Бизнестің барлық сипаттамаларын (сапасы, құны, жеткізу мерзімдері) кешенді басқару арқылы әртүрлі мүдделі тараптардың (меншік иелері, тұтынушылар, жеткізушілер, персонал және т.б.) мүдделерін теңгерімді қанағаттандыруға мүмкіндік беретін ұйымды басқару тәсілдерін, модельдерін және практикасын зерделеу.
6401 TOMDOKMGZZh I Тағылымдамадан өту мен магистрлік диссертацияны орындауды қамтитын магистранттың ғылыми-зерттеу жұмысы I
6401 TOMDOKMGZZh II Тағылымдамадан өту мен магистрлік диссертацияны орындауды қамтитын магистранттың ғылыми-зерттеу жұмысы II
Пән ғылыми зерттеу әдіснамасының негіздерін, патенттік іздеуді, каталогтармен және ғылыми журналдармен жұмыс жасауды зерттейді. Сондай-ақ ғылыми зерттеулердің нәтижелерін баяндау мен ұсынуды, ғылыми еңбек нәтижелерін ресімдеу жөніндегі ұсынымдар мен ережелерді және магистрлік диссертация жазудың болжамды жоспарын қарайды. Ғылыми түсіну мен таным деңгейлерін, зерттеу бағытын таңдауды, ғылыми-техникалық проблеманы қоюды, теориялық және эксперименттік зерттеулер жүргізуді зерделейді.
Ғылыми білім алудың нақты тәсілдері мен әдістері жүйесін меңгеру және оны ғылыми қоғамдастықтың сұраныстарына сәйкес формаларда таныстыру.
7309 ZT (SiS) Зерттеу тәжірибесі
6401 TOMDOKMGZZh I Тағылымдамадан өту мен магистрлік диссертацияны орындауды қамтитын магистранттың ғылыми-зерттеу жұмысы I
6401 TOMDOKMGZZh II Тағылымдамадан өту мен магистрлік диссертацияны орындауды қамтитын магистранттың ғылыми-зерттеу жұмысы II
Пән ISO стандарттар жүйесін, ISO стандарттарын әзірлеу принциптерін және сапа менеджменті жүйесін қарастырады, сапа менеджменті жүйесінің негізгі сипаттамалары мен ресурстарын, кәсіпорындағы сапа жүйелерін, сапа менеджменті жүйесінің құралдары мен әдістерін зерттейді. Сондай-ақ, стандарттар негізінде стандарттау және жобалау принциптерін дамытуды, ISO халықаралық стандарттау ұйымының мәселелерін, ISO-ның болуы мен дамуын қарастырады.
ИСО 9000 сериясының ұлттық және халықаралық стандарттарының ережелері негізінде ұйымда сапа менеджменті жүйесін (СМЖ) құру принциптерін, сондай-ақ сапаны жалпы басқару стратегиясын оқыту
6401 TOMDOKMGZZh I Тағылымдамадан өту мен магистрлік диссертацияны орындауды қамтитын магистранттың ғылыми-зерттеу жұмысы I
6401 TOMDOKMGZZh II Тағылымдамадан өту мен магистрлік диссертацияны орындауды қамтитын магистранттың ғылыми-зерттеу жұмысы II
Пән танымның негізгі әдістерін, ғылыми зерттеулердің әдіснамалық негіздерін, ғылыми зерттеулерді ұйымдастырудың аспаптық құралдары мен принциптерін, зерттеудің теориялық және эмпирикалық әдістерін, ғылыми зерттеу бағытын таңдауды, ғылыми - зерттеу жұмысының кезеңдерін қарастырады. Ғылыми зерттеулерде болжам жасау тәсілдерін, зерттеу нәтижелерін өңдеуді және оларды ғылыми жұмыстарда ұсынуды, жаңа ақпараттық технологияларды, ғылыми зерттеулердің бағдарламалары мен жүйелерін қолдануды зерделейді.
Магистранттардың ғылыми зерттеудің әдіснамасы мен әдістері туралы түсініктерін қалыптастыруға, ғылыми-зерттеу құзыреттілігін және алған білімдері мен дағдыларын өздерінің ғылыми зерттеулерін ұйымдастыруда және кәсіби қызметінде ғылыми-зерттеу жұмысын ұйымдастыруда қолдануға дайындығын қалыптастыруға көмектесу.
6401 TOMDOKMGZZh I Тағылымдамадан өту мен магистрлік диссертацияны орындауды қамтитын магистранттың ғылыми-зерттеу жұмысы I
6401 TOMDOKMGZZh II Тағылымдамадан өту мен магистрлік диссертацияны орындауды қамтитын магистранттың ғылыми-зерттеу жұмысы II
Пән ИСО халықаралық стандарттарынын 9000, 9001, 9004 сериялы, сапа түсінігі мен құрылымын, сапаны басқару тәсілдерін, сапа жүйесін құру және енгізу тәртібін қарастырады. ИСО стандарттары негізінде сапаны басқаруды, сапа жүйелерін әзірлеу және енгізу тәртібін, сондай-ақ ИСО талаптарына сәйкес сапа менеджменті жүйесінің құжаттамасын, сапа көрсеткіштерін белгілеу және өлшеу әдістерін қарайды.
"Сапаны басқару" пәнін оқытудың мақсаты сапаны басқарудың теориялық негіздерін зерделеу, сондай-ақ білім алушыларда өнім сапасын басқаруды ұйымдастыру бойынша ұсынымдарды және кәсіпорындардағы басқа да объектілерді практикалық қолдану дағдыларын қалыптастыру болып табылады. сапа ИСО халықаралық стандарттарының ұсынымдарына жауап беретін тұрақты жұмыс істейтін сапа жүйесіне ұйымдастырылды
6401 TOMDOKMGZZh I Тағылымдамадан өту мен магистрлік диссертацияны орындауды қамтитын магистранттың ғылыми-зерттеу жұмысы I
6401 TOMDOKMGZZh II Тағылымдамадан өту мен магистрлік диссертацияны орындауды қамтитын магистранттың ғылыми-зерттеу жұмысы II
Пән ғылыми-зерттеу жұмысын жүргізудің заманауи әдістерін, ғылыми зерттеулерді жүргізудің негізгі кезеңдерін және ғылыми-зерттеу жұмысының құрамдас бөліктерін, ақпаратты талдау, өңдеу, жүйелеу тәсілдерін, эксперименттік деректерді статистикалық өңдеу әдістерін, технологиялық процестерді зерттеу кезіндегі экспериментті жоспарлау негіздерін, эксперименттік деректерді статистикалық өңдеуді жүргізу, тұжырымдау зерттеу жұмысының әр кезеңі бойынша қорытындыларды құрастыруын қарастырады.
Пәнді оқытудың мақсаты-магистранттарға ғылыми-зерттеу және инновациялық қызметті ұйымдастыру және жоспарлау бойынша білім беру.
6206 GZZhM Ғылыми зерттеу жұмысының методологиясы
6206 GZZhZA Ғылыми–зерттеу жұмысының заманауи әдістері
6207 ZMKP Зияткерлік меншікті қорғау және патенттану
6207 ZMZN Зияткерлік меншіктің заңнамалық негізі
6206 ZZhZM Зерттеу жұмысының заманауи методологиясы
6401 TOMDOKMGZZh II Тағылымдамадан өту мен магистрлік диссертацияны орындауды қамтитын магистранттың ғылыми-зерттеу жұмысы II
Зерттеу практикасы магистранттың ғылыми-зерттеу жұмысының бір бөлігі болып табылады. Зерттеу практикасы магистранттың диссертация тақырыбы бойынша қойылған тапсырмаларын шешуге бағытталған. Зерттеу эксперименттерін қою, шикізат пен дайын өнімнің сапасын бағалауда зерттеудің органолептикалық, физико-химиялық, микробиологиялық әдістемелерін қолдану. Практика кафедрада ғылыми жұмыс жүргізу жолымен жүзеге асырылады.
Отандық және шетелдік әдебиеттің жаңа теориялық, әдіснамалық және технологиялық жетістіктерімен, ғылыми зерттеулердің, эксперименттік деректерді өңдеу мен түсіндірудің заманауи әдістерімен танысу
6401 TOMDOKMGZZh I Тағылымдамадан өту мен магистрлік диссертацияны орындауды қамтитын магистранттың ғылыми-зерттеу жұмысы I
6401 TOMDOKMGZZh II Тағылымдамадан өту мен магистрлік диссертацияны орындауды қамтитын магистранттың ғылыми-зерттеу жұмысы II
Модуль бойынша оқыту нәтижелері
Биология, генетика және биотехнология саласындағы іргелі мәселелерді шешу үшін жаңа әдістемелерді, концепцияларды және теорияларды, технологияларды қолдану.
Пән микроорганизмдердің физиологиясы саласындағы негізгі жетістіктерді, микроорганизмдердің стресске қарсы тұру шекараларын, микробиологиялық нысандар мен прокариоттардың "өмір сүру шекараларына" төзімділік диапазонын, экологиялық факторларды, негізгі ұғымдарды зерттейді бейімделу, тұрақтылық, гомеостаз, сезімталдық және стресс, әртүрлі биологиялық және физикалық әсерлерге бейімделу тұрғысынан олардың ерекше қасиеттері бар микроорганизмдер физиологиясының мәселелерін қарастырады.- қоршаған ортаның химиялық факторлары, соның ішінде экстремалды.
Магистранттардың қоршаған ортаның әртүрлі физика-химиялық факторларының, соның ішінде экстремалды факторлардың әсеріне бейімделу тұрғысынан ерекше қасиеттері бар микробиологиялық объектілердің физиологиясы туралы білімдерін қалыптастыру
7306 OMB Өнеркәсіптік микроағзалар биологиясы
6401 TOMDOKMGZZh I Тағылымдамадан өту мен магистрлік диссертацияны орындауды қамтитын магистранттың ғылыми-зерттеу жұмысы I
6401 TOMDOKMGZZh II Тағылымдамадан өту мен магистрлік диссертацияны орындауды қамтитын магистранттың ғылыми-зерттеу жұмысы II
7306 AB Ашытқы биотехнологиясы
7309 TDSB Тағам диагностикасы: сапасын бақылау
7309 TOOBKM Тағам және өнеркәсіптік өндірістерде биоқауіпсіздіктің қазіргі мәселелері
7305 KOTMSHB Қоршаған ортаны тазарту мәселелерін шешудегі биотехнология
7309 Pr Протеомика
Пән талдаудың классикалық әдістерін зерттейді: гравиметрия, титриметрия, комплексометрия; оптикалық әдістер (фотометрия, рефрактометрия, поляриметрия, нефелометрия); электрофорез, электрохимиялық әдістер (электрогравиметрия, вольтамметрия, потенциометрия, кондуктометрия); талдаудың хроматографиялық әдістері (адсорбциялық, абсорбциялық, аффинді хроматография, гель хроматографиясы, хемосорбциялық әдістер), центрифугалау әдісі, радиоизотоптық әдістер, оқшаулау және талдау әдістері (сүзу, центрифугалау, қайта кристалдау, сублимация, экстракция, айдау, кептіру). Иммобилизацияланған ферменттерді химиялық анализде қолдану, ферментативті сынау әдістері.
тірі материяның (микроорганизмдердің) құрамына кіретін жоғары молекулалық қосылыстар-ақуыздар, майлар, витаминдер, ферменттер, көмірсулар сыныптарының негізгі өкілдерін талдаудың биохимиялық әдісі саласында магистранттарды даярлау сапасын арттыру
7306 OMB Өнеркәсіптік микроағзалар биологиясы
6401 TOMDOKMGZZh I Тағылымдамадан өту мен магистрлік диссертацияны орындауды қамтитын магистранттың ғылыми-зерттеу жұмысы I
6401 TOMDOKMGZZh II Тағылымдамадан өту мен магистрлік диссертацияны орындауды қамтитын магистранттың ғылыми-зерттеу жұмысы II
6302 BBSAA Биологиялық белсенді заттарды анықтау әдістері
7309 TDSB Тағам диагностикасы: сапасын бақылау
7309 Pr Протеомика
Пән жасушалық биотехнологияның теориялық негіздерін, жасушалық селекцияға негізделген биотехнологиялық әдістерді практикалық қолдануды, ДНҚ репликациясының, репарациясының және рекомбинациясының молекулалық механизмдерін, жасушаның молекулалық ұйымдастырылуын, хроматин құрылымын, нуклеин қышқылдарының молекулалық ұйымдастырылуын, жасуша мембраналарының құрылымы мен молекулалық динамикасын зерттейді. Гендердің экспрессиясының реттелуі, транскрипциясы, аударма механизмі, генетикалық код, жасушааралық байланыс, цитоскелет, жасушалардың көбеюі мен саралануын басқару, белгі беру жолдарын қарастырады.
Магистранттардың жасушалық және молекулалық биология саласындағы білімдерін тереңдету
7306 OMB Өнеркәсіптік микроағзалар биологиясы
6401 TOMDOKMGZZh I Тағылымдамадан өту мен магистрлік диссертацияны орындауды қамтитын магистранттың ғылыми-зерттеу жұмысы I
6401 TOMDOKMGZZh II Тағылымдамадан өту мен магистрлік диссертацияны орындауды қамтитын магистранттың ғылыми-зерттеу жұмысы II
7309 Pr Протеомика
6304 MTPh Микроорганизмдердің төзімділігінің физиологиясы
Пән поли - және моноклоналды антиденелерді, цитокин гендерін қолданатын иммуноанализ әдістерін, спектрлік талдауды, цитокиндердің секреторлық формаларын зерттеу үшін заттардың биологиялық белсенділігін анықтау әдістерін зерттейді. Фолликулалық әдісті және спектрлік корреляциялық тестті қарастырады. in situ ағынды цитофлюориметрия, вестерн-блоттинг және иммуногистохимия әдістері, зерттеудің генетикалық әдістері цитокиндердің мРНҚ өрнектері, мРНҚ тұрақтылығы, табиғи антисенс нуклеотидтер тізбегі.
Тағамдық қоспаларды және ББҚ пайдаланудың мақсаттылығы, ұйғарындылығы, ақпараттық қамсыздандырылуы, олардың сапасын бақылау қажеттілігі, тамақтану құрылымына әсері, ББҚ мен тағамдық қоспалардың да, оларды қолдану арқылы алынған өнімдердің де сақтау ұзақтығы бойынша өздігінен шешім қабылдай алатын мамандарды қалыптастыру үшін теориялық білім және тәжірибелік дағдылар беру.
7306 OMB Өнеркәсіптік микроағзалар биологиясы
6401 TOMDOKMGZZh I Тағылымдамадан өту мен магистрлік диссертацияны орындауды қамтитын магистранттың ғылыми-зерттеу жұмысы I
6401 TOMDOKMGZZh II Тағылымдамадан өту мен магистрлік диссертацияны орындауды қамтитын магистранттың ғылыми-зерттеу жұмысы II
7306 AB Ашытқы биотехнологиясы
7307 BBB БАҚ және БАЗ биотехнологиясы
7307 OKAPB Органикалық қышқылдардың және ақуызды препараттардың биотехнологиясы
7309 Pr Протеомика
6304 MTPh Микроорганизмдердің төзімділігінің физиологиясы
Пән ет және сүт өндірісіне, сондай-ақ бүкіл тамақ өнеркәсібіне арналған шикізатты талдаудың микробиологиялық әдістерін зерттейді. Спирт өндірісіне арналған қызылша-қант шикізатын, ашытқы өндірісіне арналған шикізатты, нан пісіру өндірісіне арналған шикізатты, спирт өндірісіне арналған крахмалды шикізатты, жұмыртқаны, жұмыртқа өнімдерін, сыра мен сыра, макарон өндірісіне, кондитерлік өндіріске, қант өндірісіне, медициналық препараттарға, биологиялық препараттарға арналған микробиологиялық талдау әдістерін қарастырады.
Магистранттарға тағам шикізітына, жартылай фабрикаттарға және дайын өнімге анализ жасауды меңгерту.
6401 TOMDOKMGZZh I Тағылымдамадан өту мен магистрлік диссертацияны орындауды қамтитын магистранттың ғылыми-зерттеу жұмысы I
6401 TOMDOKMGZZh II Тағылымдамадан өту мен магистрлік диссертацияны орындауды қамтитын магистранттың ғылыми-зерттеу жұмысы II
7306 AB Ашытқы биотехнологиясы
7307 BBB БАҚ және БАЗ биотехнологиясы
Пән РНҚ мен ДНҚ-ны құрылымдық ұйымдастыру, ДНҚ-ны жөндеу және рекомбинациялау, нуклеин қышқылдарының құрылымдық-функционалды ұйымдастырылуы, репликация механизмдері, қазіргі молекулалық биология мәселелері, геномның жұмыс істеуі және ДНҚ-ның молекулалық механизмдері мен репликациясы туралы қазіргі заманғы идеялар, транскрипция механизмдері, гендік экспрессияны реттеу және ДНҚ-ны шашырату және рекомбинантты технология, РНҚ-ның транскрипциядан кейінгі модификациясы, физикалық және биотехнологияда қолданылатын биофизикалық әдістер.
Магистранттарда ағза қызметінің негізгі молекулярлық-генетикалық және жасушалық механизмдері және олардың теориялық және практикалық биотехнологияға қолданылуы туралы қазіргі заманғы түсініктерді қалыптастыру.
7306 OMB Өнеркәсіптік микроағзалар биологиясы
6401 TOMDOKMGZZh I Тағылымдамадан өту мен магистрлік диссертацияны орындауды қамтитын магистранттың ғылыми-зерттеу жұмысы I
6401 TOMDOKMGZZh II Тағылымдамадан өту мен магистрлік диссертацияны орындауды қамтитын магистранттың ғылыми-зерттеу жұмысы II
7309 Pr Протеомика
6304 MTPh Микроорганизмдердің төзімділігінің физиологиясы
Магистранттың ғылыми-зерттеу жұмысы магистранттың диссертациясы тақырыбы бойынша қойылған міндеттерді шешуге бағытталған. Зерттеу экспериментін құру, шикізат пен дайын өнімнің сапасын бағалау кезінде органолептикалық, физика-химиялық, микробиологиялық зерттеу әдістерін қолдану. Магистранттың ғылыми-зерттеу жұмысы кафедрада ғылыми жұмыс жүргізу арқылы жүзеге асырылады.
инновациялық жағдайларда күрделі кәсіби міндеттерді шешумен байланысты Білім және ғылым саласындағы қызметті өз бетінше жүзеге асыру қабілетін дамыту, магистранттардың кәсіби ғылыми-зерттеу ойлауын дамытуды қамтамасыз ету, оларда негізгі кәсіби міндеттер, оларды шешу тәсілдері туралы нақты түсінік қалыптастыру, заманауи ақпараттық технологияларды тарта отырып, библиографиялық жұмыс жүргізу.
6206 GZZhM Ғылыми зерттеу жұмысының методологиясы
6206 GZZhZA Ғылыми–зерттеу жұмысының заманауи әдістері
6301GZhUKZA Ғылыми зерттеулердің жоспарлауын ұйымдастыру және қазіргі заманғы әдістері
6206 ZZhZM Зерттеу жұмысының заманауи методологиясы
6401 TOMDOKMGZZh II Тағылымдамадан өту мен магистрлік диссертацияны орындауды қамтитын магистранттың ғылыми-зерттеу жұмысы II
Пән мақсатты гендік-инженерлік өнімдерді алудың негізгі бағыттары мен технологияларын, молекулалық биологияның ғылыми негіздерін, әртүрлі деңгейдегі генетикалық түрлендірілген организмдерді шегерудің және пайдаланудың негізгі бағыттарын, органдар мен тіндердің биоинженериясының әдіснамасын қарастырады, сондай-ақ негізгі жасушалық макромолекулалар мен биотехнологияның мақсатты өнімдерін талдау әдістерінің ғылыми негіздерін, гендік диагностика мен гендік терапияның ғылыми негіздерін зерттейді.
Пәнді оқытудың мақсаты магистранттарды биотехнологияда қолданылатын ең жаңашыл әдістермен таныстыру және оларды биотехнологияның түрлі салаларында қолданылуын көрсету болып табылады.
7306 OMB Өнеркәсіптік микроағзалар биологиясы
7307 BBPMO Биологиялық белсенді заттар мен препараттарды микробиологиялық өндіру
7305 TOOGN Тағам өнімдерін өндірудің ғылыми негіздері
6401 TOMDOKMGZZh I Тағылымдамадан өту мен магистрлік диссертацияны орындауды қамтитын магистранттың ғылыми-зерттеу жұмысы I
6401 TOMDOKMGZZh II Тағылымдамадан өту мен магистрлік диссертацияны орындауды қамтитын магистранттың ғылыми-зерттеу жұмысы II
7306 AB Ашытқы биотехнологиясы
7306 OBMN Өндірістік биотехнологиядағы микробиологиялық негіздері
7307 BBB БАҚ және БАЗ биотехнологиясы
7307 OKAPB Органикалық қышқылдардың және ақуызды препараттардың биотехнологиясы
6302 BBSAA Биологиялық белсенді заттарды анықтау әдістері
7309 Pr Протеомика
6304 MTPh Микроорганизмдердің төзімділігінің физиологиясы
Пән заттарды бөлудің заманауи әдістерін зерттейді: ион алмасу, аффин, гель хроматографиясы, иммуносорбция, электрофорез. Бөлу және шоғырландыру әдістерінің жіктелуін, тұндыру әдістерін, экстракцияның статистикалық және динамикалық әдістерін, Дистилляция және сублимация әдістерін қарастырады., хроматографиялық талдау әдістері. Мембраналар арқылы бөлу: кері осмос, ультра және микрофильтрация. Өнімді сусыздандыру, оны өзгерту және тұрақтандыру әдістері. Тазалау әдістері. Бірнеше бөлу операцияларының үйлесімі.
Өндірісті жетілдірудің және дамытудың заманауи тұжырымдамасы ресурсты үнемдеудің шикізат базасын нығайтудың және кеңейтудің, қосымша пайдалы өнім алудың нақты көзіне айналуынан шығады.
7306 OMB Өнеркәсіптік микроағзалар биологиясы
7307 BBPMO Биологиялық белсенді заттар мен препараттарды микробиологиялық өндіру
6401 TOMDOKMGZZh I Тағылымдамадан өту мен магистрлік диссертацияны орындауды қамтитын магистранттың ғылыми-зерттеу жұмысы I
6401 TOMDOKMGZZh II Тағылымдамадан өту мен магистрлік диссертацияны орындауды қамтитын магистранттың ғылыми-зерттеу жұмысы II
7306 AB Ашытқы биотехнологиясы
7306 OBMN Өндірістік биотехнологиядағы микробиологиялық негіздері
7307 BBB БАҚ және БАЗ биотехнологиясы
7307 OKAPB Органикалық қышқылдардың және ақуызды препараттардың биотехнологиясы
7305 KOTMSHB Қоршаған ортаны тазарту мәселелерін шешудегі биотехнология
7309 Pr Протеомика
6304 MTPh Микроорганизмдердің төзімділігінің физиологиясы
Пән физикалық және химиялық талдау әдістерінің жіктелуін, сонымен қатар химиялық талдаудың қателерін, зерттеудің оптикалық әдістерін, колориметриялық талдау теориясын, концентрацияларды есептеу әдістерін, эмиссиялық және спектрлік талдауларды, молекулалық спектроскопияны, кулонометриялық әдістерді, хроматографиялық әдістерді зерттейді. талдау, электрохимиялық әдістер, талдаудың потенциометриялық әдістері, полярографиялық әдістер талдау, поляриметрия және рефрактометрия. Өлшеу нәтижелерін өңдеу әдістерін, талдау әдістерін жүргізу тәртібін қарастырады.
Магистранттарды тағам өнімдері және шикізаттарына заманауи анализ жасауды, соның ішінде аналитикалық әдіспен зерттеуді түсіндіру.
7306 OMB Өнеркәсіптік микроағзалар биологиясы
7307 BBPMO Биологиялық белсенді заттар мен препараттарды микробиологиялық өндіру
6401 TOMDOKMGZZh I Тағылымдамадан өту мен магистрлік диссертацияны орындауды қамтитын магистранттың ғылыми-зерттеу жұмысы I
6401 TOMDOKMGZZh II Тағылымдамадан өту мен магистрлік диссертацияны орындауды қамтитын магистранттың ғылыми-зерттеу жұмысы II
7306 AB Ашытқы биотехнологиясы
7306 OBMN Өндірістік биотехнологиядағы микробиологиялық негіздері
7307 BBB БАҚ және БАЗ биотехнологиясы
6302 BBSAA Биологиялық белсенді заттарды анықтау әдістері
7309 TDSB Тағам диагностикасы: сапасын бақылау
7309 Pr Протеомика
6304 MTPh Микроорганизмдердің төзімділігінің физиологиясы
Модуль бойынша оқыту нәтижелері
Негізгі химиялық және биологиялық процестердің математикалық модельдерін есептеу ‐ технологиялық процестерді оңтайландыруда математикалық және компьютерлік модельдеудің теориялық негіздерін пайдалану.
Пән генетикалық аппараттың құрылымдық ерекшеліктерін, генетикалық ақпараттың берілуін, генетика мен микроорганизмдердің селекциясының түпкі заңдылықтары мен жетістіктерін, микробтық жасушалардың тіршілігін, олардың қоректену, тыныс алу, Гүлдену, пісу процестерін, қоршаған ортамен өзара әрекеттесу заңдылықтарын, жасушалық ұйым принциптерін, мембраналық процестерді және биологиялық объектілердің молекулалық механизмдерін, заттардың микроорганизмдердегі өзгеру механизмдерін зерттейді. биохимиялық циклдер, микроорганизмдердегі организмнің физиологиялық процестерін зерттеу.
магистранттарда микробиологиялық өнеркәсіп саласында практикалық міндеттерді қою және шешу үшін іргелі технологиялық білімді пайдалану дағдыларын қалыптастыру болып табылады.
6302 BZA Биотехнологияның заманауи әдістері
6302 BTZA Өнімді бөлудің және тазалаудың заманауи әдістері
6303MTA Микробиологиялық талдау әдістері
6303 FKhTA Физико - химиялық талдау әдістері
6303 BTA Биохимиялық талдау әдістері
6304 BMGN Биотехнологияның молекулярлы-генетикалық негіздері
6304 BZhMA Биотехнологияның жасушалық және молекулярлық аспектілері
6401 TOMDOKMGZZh I Тағылымдамадан өту мен магистрлік диссертацияны орындауды қамтитын магистранттың ғылыми-зерттеу жұмысы I
6401 TOMDOKMGZZh II Тағылымдамадан өту мен магистрлік диссертацияны орындауды қамтитын магистранттың ғылыми-зерттеу жұмысы II
6304 MTPh Микроорганизмдердің төзімділігінің физиологиясы
7309 ZT (SiS) Зерттеу тәжірибесі
Пән биологиялық белсенді қоспалардың жіктелуін, биологиялық белсенді заттар мен биологиялық белсенді қоспалардың препараттарының заманауи микробиологиялық өндірісін ұйымдастыруды, тірі жасушалар мен споралардың негізінде заманауи микробиологиялық өндірісті ұйымдастыруды, биологиялық белсенді заттардың жоғары тазартылған препараттарының микробиологиялық өндірісін зерттейді. медициналық және тағамдық мақсаттарға арналған заттар. Биологиялық шикізатты өңдеуге негізделген биотехнологиялық өндірісті және биологиялық белсенді қоспаларды сараптау, сапасы мен қауіпсіздігі мәселелерін қарастырады.
Магистранттарға биотехнологиядағы биологиялық белсенді заттарды, биологиялық белсенді заттардағы макромолекулалардың құрылымын, биологиялық белсенді заттардың физикалық және химиялық қасиеттерін біледі.
6302 BZA Биотехнологияның заманауи әдістері
6303MTA Микробиологиялық талдау әдістері
6303 FKhTA Физико - химиялық талдау әдістері
6303 BTA Биохимиялық талдау әдістері
6304 BMGN Биотехнологияның молекулярлы-генетикалық негіздері
6304 BZhMA Биотехнологияның жасушалық және молекулярлық аспектілері
6304 MTPh Микроорганизмдердің төзімділігінің физиологиясы
7309 ZT (SiS) Зерттеу тәжірибесі
7309 Pr Протеомика
Пән микроорганизмдер штаммдарының өнімділігін оларды экологиялық биотехнологияда қолдану үшін арттыру әдістерін, генетикалық түрлендіру әдістерімен алынған микроорганизмдерді, сондай-ақ микробтық синтездің жекелеген өнімдерін қауіпсіз пайдалану мәселелерін, әртүрлі өндірістердің өнеркәсіптік қалдықтарын биологиялық қайта өңдеуді зерделейді. Қатты қалдықтарды кәдеге жарату, Ағынды суларды тазартудың биологиялық әдістері, су экожүйелерінің ластануын биоиндикациялау, биоремедиация, су қоймаларын өздігінен тазарту, топырақ құнарлылығын қалпына келтіру қарастырылады.
Курстың мақсаты - ағынды суларды, топырақты, ауаны және т.б. өңдеуге арналған биологиялық объектілерді қолдана отырып, биотехнологиялық тазартуды бақылау мен қамтамасыз етудің заманауи әдістерін меңгеру.
6303MTA Микробиологиялық талдау әдістері
6303 FKhTA Физико - химиялық талдау әдістері
6303 BTA Биохимиялық талдау әдістері
6304 BMGN Биотехнологияның молекулярлы-генетикалық негіздері
6304 BZhMA Биотехнологияның жасушалық және молекулярлық аспектілері
7307 BBPMO Биологиялық белсенді заттар мен препараттарды микробиологиялық өндіру
7306 AB Ашытқы биотехнологиясы
7309 ZT (SiS) Зерттеу тәжірибесі
Пән бактериялық препараттарды қолданудың қазіргі жағдайы мен болашағын, өндіріске бактериялық препараттарды таңдауды, ашытылған өнімдерге бактериялық препараттарды, өндірістік жағдайда бактериялық препараттарды дайындау мен қолдануды зерттейді. Ашыту өндірістерінде пайдаланылатын микроорганизмдерді, ашытқыларды, сүт қышқылды бактерияларды, нан пісіру өндірісінде пайдаланылатын микроорганизмдер композицияларының түрлерін, нан, нан-тоқаш және кондитерлік өнімдер өндірісінде пайдаланылатын сұйық ашытқыларды, бидай және қара бидай ұйытқыларын, нан пісіру ашытқыларын зерделейді.
Ашытқы өндірісі биотехнологиясының теоретикалық негіздерін оқу және алған білімді тәжірибеде қолдана алу.
6302 BZA Биотехнологияның заманауи әдістері
6303MTA Микробиологиялық талдау әдістері
6303 FKhTA Физико - химиялық талдау әдістері
6303 BTA Биохимиялық талдау әдістері
6304 BMGN Биотехнологияның молекулярлы-генетикалық негіздері
6304 BZhMA Биотехнологияның жасушалық және молекулярлық аспектілері
6304 MTPh Микроорганизмдердің төзімділігінің физиологиясы
7309 ZT (SiS) Зерттеу тәжірибесі
6401 TOMDOKMGZZh II Тағылымдамадан өту мен магистрлік диссертацияны орындауды қамтитын магистранттың ғылыми-зерттеу жұмысы II
Пән органикалық қышқылдар мен ақуыз препараттарының технологиясының теориялық негіздерін зерттейді. Тағамдық биотехнологияның дәстүрлі және жаңа бағыттарын қарастырады. Тағамдық биотехнологияның дәстүрлі бағыттарына органикалық қышқылдарды өндіру жатады – лимон, сүт, алма, сірке, янтарь, тамақ өнеркәсібінде қышқылдықты реттегіш және консерванттар ретінде кеңінен қолданылады. Ақуыз препараттарын алудың тағамдық биотехнологиясының жаңа бағыттары, соның ішінде ферменттер, ақуыз өнімдері, концентраттар мен изоляттар өндірісі.
Магистранттарға биотехнологиядағы органикалық қышқылдар мен ақуызды препараттар жайлы білім беру.
6302 BZA Биотехнологияның заманауи әдістері
6303MTA Микробиологиялық талдау әдістері
6303 FKhTA Физико - химиялық талдау әдістері
6303 BTA Биохимиялық талдау әдістері
6304 BMGN Биотехнологияның молекулярлы-генетикалық негіздері
6304 BZhMA Биотехнологияның жасушалық және молекулярлық аспектілері
7309 ZT (SiS) Зерттеу тәжірибесі
Пән микроорганизмдерді культивациялау әдістерін, микробиологиялық өндіріске арналған шикізат пен технологиялық жабдықтың түрлерін, технологиялық процестің кезеңдерін, микроорганизмдерді культивациялаудың оңтайлы жағдайларын, микроорганизмдердің өсуі мен көбеюін, микробтық биомассаны алуды, мелассадан ашытқы, сүт қышқылы бактерияларының ашытқысын, пропион қышқылы бактерияларын алуды, липидтерді, полисахаридтерді, этил спиртін және органикалық еріткіштерді, вакциналарды, бактериялық еріткіштерді алу технологиясын зерделейді. тыңайтқыштар, бактериялық өсімдіктерді қорғау құралдары.
Метаболизм мен микроорганизмнің биохимиялық деңгейін және олардың принциптерін, сонымен қатар микроорганизмдердің өсуі мен жетілуі, сыртқы ортаға бейімделуіне және биосинтездің біріншілік және екіншілік метаболиттері жайлы білу.
6302 BZA Биотехнологияның заманауи әдістері
6303MTA Микробиологиялық талдау әдістері
6303 FKhTA Физико - химиялық талдау әдістері
6303 BTA Биохимиялық талдау әдістері
6304 BMGN Биотехнологияның молекулярлы-генетикалық негіздері
6304 BZhMA Биотехнологияның жасушалық және молекулярлық аспектілері
6401 TOMDOKMGZZh II Тағылымдамадан өту мен магистрлік диссертацияны орындауды қамтитын магистранттың ғылыми-зерттеу жұмысы II
6304 MTPh Микроорганизмдердің төзімділігінің физиологиясы
7309 ZT (SiS) Зерттеу тәжірибесі
Пән микробтық, жануар текті, өсімдік текті биологиялық белсенді заттардың жіктелуін, биологиялық белсенді компоненттердің қолдану аясын, биологиялық белсенді заттардың негізінде жасалған препараттарға қойылатын талаптарды зерттейді. Микробтық синтез арқылы биологиялық белсенді заттарды алу технологиясын, жануарлар жасушасынан алу технологиясын, өсімдік материалынан алу технологиясын қарастырады. Алкалоидтар, флавоноидтар, сапониндер, гликозидтер негізіндегі препараттарды өндіру технологиясы.
ББЗ және препараттарды микробиологиялық өндіру аймағынан білім алу, алынған білімді тәжірибелік іс-әрекетте қолдану.
6302 BZA Биотехнологияның заманауи әдістері
6302 BTZA Өнімді бөлудің және тазалаудың заманауи әдістері
6303MTA Микробиологиялық талдау әдістері
6303 FKhTA Физико - химиялық талдау әдістері
6303 BTA Биохимиялық талдау әдістері
6304 BMGN Биотехнологияның молекулярлы-генетикалық негіздері
6304 BZhMA Биотехнологияның жасушалық және молекулярлық аспектілері
6401 TOMDOKMGZZh I Тағылымдамадан өту мен магистрлік диссертацияны орындауды қамтитын магистранттың ғылыми-зерттеу жұмысы I
6401 TOMDOKMGZZh II Тағылымдамадан өту мен магистрлік диссертацияны орындауды қамтитын магистранттың ғылыми-зерттеу жұмысы II
6304 MTPh Микроорганизмдердің төзімділігінің физиологиясы
Пән биотехнологиялық процестерді компьютерлік модельдеудің әртүрлі аспектілерін қарастырады – есептерді шығарудан және математикалық модельдерді жасаудан бастап оларды компьютерлік іске асыруға және алынған нәтижелерді түсіндіруге, рецептураларды оңтайландыру және есептеу үшін заманауи бағдарламалық өнімдерді қолдануға дейін. Биотехнологиялық процестер мен жүйелерді компьютерлік модельдеудің заманауи әдістемесі зерттелуде. Микроорганизмдерді үздіксіз культивациялау процестерінің кинетикасының, биосинтез, биотрансформация және биокатализ өнімдерінің мембраналық бөлінуінің математикалық модельдері қарастырылады.
Магистранттарға тағамдық өнімдердің құрамының және технологиялық процестерін модельдеу,оптимизациялау аумағында білім беру.
6302 BZA Биотехнологияның заманауи әдістері
6302 BTZA Өнімді бөлудің және тазалаудың заманауи әдістері
6303MTA Микробиологиялық талдау әдістері
6303 FKhTA Физико - химиялық талдау әдістері
6303 BTA Биохимиялық талдау әдістері
6304 BMGN Биотехнологияның молекулярлы-генетикалық негіздері
6304 BZhMA Биотехнологияның жасушалық және молекулярлық аспектілері
6401 TOMDOKMGZZh I Тағылымдамадан өту мен магистрлік диссертацияны орындауды қамтитын магистранттың ғылыми-зерттеу жұмысы I
6304 MTPh Микроорганизмдердің төзімділігінің физиологиясы
Магистранттың ғылыми-зерттеу жұмысы магистранттың диссертациясы тақырыбы бойынша қойылған міндеттерді шешуге бағытталған. Зерттеу экспериментін құру, шикізат пен дайын өнімнің сапасын бағалау кезінде органолептикалық, физика-химиялық, микробиологиялық зерттеу әдістерін қолдану. Магистранттың ғылыми-зерттеу жұмысы кафедрада ғылыми жұмыс жүргізу арқылы жүзеге асырылады.
инновациялық жағдайларда күрделі кәсіби міндеттерді шешумен байланысты Білім және ғылым саласындағы қызметті өз бетінше жүзеге асыру қабілетін дамыту, магистранттардың кәсіби ғылыми-зерттеу ойлауын дамытуды қамтамасыз ету, оларда негізгі кәсіби міндеттер, оларды шешу тәсілдері туралы нақты түсінік қалыптастыру, заманауи ақпараттық технологияларды тарта отырып, библиографиялық жұмыс жүргізу.
6206 GZZhM Ғылыми зерттеу жұмысының методологиясы
6206 GZZhZA Ғылыми–зерттеу жұмысының заманауи әдістері
6301GZhUKZA Ғылыми зерттеулердің жоспарлауын ұйымдастыру және қазіргі заманғы әдістері
6302 BZA Биотехнологияның заманауи әдістері
6302 BTZA Өнімді бөлудің және тазалаудың заманауи әдістері
6303MTA Микробиологиялық талдау әдістері
6303 FKhTA Физико - химиялық талдау әдістері
6303 BTA Биохимиялық талдау әдістері
6304 BMGN Биотехнологияның молекулярлы-генетикалық негіздері
6304 BZhMA Биотехнологияның жасушалық және молекулярлық аспектілері
6401 TOMDOKMGZZh I Тағылымдамадан өту мен магистрлік диссертацияны орындауды қамтитын магистранттың ғылыми-зерттеу жұмысы I
6206 ZZhZM Зерттеу жұмысының заманауи методологиясы
7306 OBMN Өндірістік биотехнологиядағы микробиологиялық негіздері
6304 MTPh Микроорганизмдердің төзімділігінің физиологиясы
7309 ZT (SiS) Зерттеу тәжірибесі
Пән мал және Өсімдік шикізатынан тамақ өнімдерін өндіру технологияларын әзірлеудің ғылыми негіздерін (физика-химиялық, биохимиялық, микробиологиялық және коллоидтық-химиялық процестер), олардың маңызы мен тамақ өнімдерінің сапалық көрсеткіштеріне әсерін, өсімдік шикізатын қайта өңдеудің ғылыми негіздерін зерттейді. Ғылыми шығармашылық пен танымның әдіснамалық негіздерін, ғылыми-зерттеу жұмысының кезеңдерін және зерттеу бағытын таңдауды, ғылыми ақпаратты өңдеуді, үлгілеуді, Тамақ өнімдері технологиясын әзірлеу саласындағы жаңа үрдістерді зерделейді.
Жануарлар мен Өсімдік шикізатынан тамақ өнімдерін өндірудің ғылыми негіздерін (химиялық, физика-химиялық, биохимиялық, микробиологиялық және коллоидтық-химиялық процестер), олардың рөлі мен тамақ өнімдерінің сапасына әсерін зерттеу
6302 BZA Биотехнологияның заманауи әдістері
6302 BTZA Өнімді бөлудің және тазалаудың заманауи әдістері
6303MTA Микробиологиялық талдау әдістері
6303 FKhTA Физико - химиялық талдау әдістері
6303 BTA Биохимиялық талдау әдістері
6304 BMGN Биотехнологияның молекулярлы-генетикалық негіздері
6304 BZhMA Биотехнологияның жасушалық және молекулярлық аспектілері
7307 BBPMO Биологиялық белсенді заттар мен препараттарды микробиологиялық өндіру
6304 MTPh Микроорганизмдердің төзімділігінің физиологиясы
7309 ZT (SiS) Зерттеу тәжірибесі
Пән функционалды протеомика, құрылымдық протеомика, практикалық протеомика сияқты протеомикадағы зерттеу бағыттарын зерттейді. Ол құрылымдық протеомика әдістерін қарастырады: масс-спектрометрия және екі өлшемді гель электрофорезі, бағдарламалық жасақтама және протеомдық мәліметтер базасы, ақуыз құрылымын биоинформатикалық талдау, ақуыздар мен белоктардың кеңістіктік құрылымы, ақуыздардың трансляциядан кейінгі модификациясы. Сондай-ақ рентгендік құрылымдық талдау, аффиндік хроматография, ашытқы екі гибридті жүйе сияқты функционалды протеомиканың әдістері.
магистранттардың протеомиканың теориялық негіздерін меңгеруі, протеомикалық зерттеулердің негізгі әдістерімен танысуы, медицина және фармакология салаларындағы протеомиканың жетістіктері туралы заманауи білім алуы.
6302 BZA Биотехнологияның заманауи әдістері
6303MTA Микробиологиялық талдау әдістері
6303 FKhTA Физико - химиялық талдау әдістері
6303 BTA Биохимиялық талдау әдістері
6304 BMGN Биотехнологияның молекулярлы-генетикалық негіздері
6304 BZhMA Биотехнологияның жасушалық және молекулярлық аспектілері
7309 ZT (SiS) Зерттеу тәжірибесі
Пән биотехнология мен биоқауіпсіздікті, проблеманың жай-күйін, қауіпсіздік туралы ұғымды зерттейді. Биологиялық, экологиялық, экономикалық, азық-түлік, әскери және басқа да қауіпсіздік. Тамақ өндірісіндегі биоқауіпсіздік туралы ұғым, биологиялық қауіпті организмдер және олардың өнімдері, жасушалық, тіндік және органогендік биотехнологиялардағы биоқауіпсіздік, биоинженерия мен трансгеноздағы генетикалық қауіп және биоқауіпсіздік, биоинженериядағы биоқауіпсіздік тұрақтылығы, генетикалық түрлендірілген ағзаларды құру қарастырылады.
Азық -түлік және өнеркәсіптік өндірістің өзекті мәселелерін зерттеу, дәстүрлі және қазіргі заманғы биотехнологияның әдістері мен тәсілдерін қолдануға болатын заманауи мәселелерді анықтау.
6302 BZA Биотехнологияның заманауи әдістері
6302 BTZA Өнімді бөлудің және тазалаудың заманауи әдістері
6303MTA Микробиологиялық талдау әдістері
6303 FKhTA Физико - химиялық талдау әдістері
6303 BTA Биохимиялық талдау әдістері
6304 BMGN Биотехнологияның молекулярлы-генетикалық негіздері
6304 BZhMA Биотехнологияның жасушалық және молекулярлық аспектілері
7309 ZT (SiS) Зерттеу тәжірибесі
6401 TOMDOKMGZZh II Тағылымдамадан өту мен магистрлік диссертацияны орындауды қамтитын магистранттың ғылыми-зерттеу жұмысы II
Модуль бойынша оқыту нәтижелері
Қорытынды аттестаттау ғылыми-педагогикалық бағыттағы магистратураның білім беру бағдарламасының жалпы көлемінен кемінде 12 академиялық кредитті құрайды және магистрлік диссертацияны (жобаны) жазу және қорғау түрінде жүргізіледі.