Технологиялық жабдықтар және машина жасау кафедрасы

Инженер-механиктерді даярлау 1964 жылдан бастап жүргізілуде. Алғашқы түлектерді шығару 1968 жылы жүзеге асырылды. Бастапқыда, 1964 жылы Жамбыл жеңіл және тамақ өнеркәсібі технологиялық институтының Семей филиалында "Тамақ өндірісінің процестері мен аппараттары"кафедрасы құрылды. Инженер-механик мамандарды шығару осы кафедра бойынша жүзеге асырылды. 2019 жылы қазіргі "Технологиялық жабдықтар және машина жасау" кафедрасы атауын "Тамақ өндірісінің машиналары мен аппараттары" және "Машина жасау технологиясы және механика" кафедраларын біріктіру есебінен алды.

Білім

Кафедра білім беру бағдарламасы бойынша: бакалавриат: 6В07105 – "Технологиялық машиналар және жабдықтар", 6В07106 – "Машина жасау"; 6В11301 - "Көлікті пайдалану және жүк қозғалысы мен тасымалдауды ұйымдастыру"; 6В11303 - "Логистика және тасымалдауды ұйымдастыру"; магистратура: 7М07103 – "Технологиялық машиналар және жабдықтар", 7М07104 – "Машина жасау"; PhD – докторантура: 6D07103 – "Технологиялық машиналар және жабдықтар" мамандарды дайындайды.

Толығырақ

Ғылым

Халықаралық жобаларға қатысу, біліктілікті арттыру, Scopus немесе Web of Science базасына кіретін импакт-факторлы журналдарға жариялау, кафедра қызметкерлерінің өнертапқыштық қызметі

Толығырақ

Тәрбие

"Технологиялық жабдықтар және машина жасау" кафедрасында тәрбие жұмысы кураторлық топтардың бекітілген тәрбие жұмыс жоспарына сәйкес жүргізіледі.

Толығырақ

Абдилова Галия Бекеновна

Қауымдастырылған профессор

Техника ғылымдарының кандидаты, қауымдастырылған профессор

Базалық білімі:

Тамақ өндірісінің машиналары мен аппараттары, Шәкәрім атындағы МУ

Оқытатын пәндері:

Пән атауы

6207 TMPOBAA - Технологиялық машиналардың параметрлерін өлшеу және бақылау әдістері мен аспаптары
7305 SBZhBTT - Сұйық біртекті емес жүйелерді бөлуге арналған техника және технология
7306 AShIDKZh - Азық-түлік шикізатын импульсті және дірілді кесуге арналған жабдықтар
3221 GMZh - Гидропневматикалық машиналар және жетектер
8203 ESOTZSZ - Ет және сүт өнеркәсібінің технологиялық жабдықтары саласындағы жаңа жетістіктер
3224 ESOZhTOTZh - Ет және сүт өнімдерін жылулық және тоңазытып өндеуге арналған технологиялық жабдықтар
3218 TOZhMPA - Тамақ өндірісінің жылу және массаалмасу процестері мен аппараттары
3305 EOKTZh - Ет өнеркәсiбi кәсiпорындарының технологиялық жабдықтары
8401 DGZZhTODDO II (TMiO) - Докторанттың ғылыми-зерттеу жұмысы, оның ішінде тағылымдамадан өту және докторлық диссертацияны орындау II

Жарияланымдар
Influence of Grinding Degree and Screw Rotation Speed on Sunflower Oil Pressing Process
Applied Sciences (Switzerland). 04.09.2023. ШВЕЙЦАРИЯ
Chemical, physical properties, microstructure and granulometric composition of ultra-finely ground chicken bone paste
Applied Food Research. 01.09.2023. НИДЕРЛАНДЫ
Effect of Rotational Speed and Gap between Rotating Knives of the Grinder on the Yield Stress and Water-Binding Capacity of Fine Ground Chicken Bone
Applied Sciences (Switzerland). 01.04.2022. ШВЕЙЦАРИЯ
Study on the influence of different magnetic and electric field-assisted storage methods on non-thermal effects of food
Food Science and Technology . 07.01.2022. БРАЗИЛИЯ
Ways of improvement of technological equipment performance
Theory and practice of meat processing. 26.04.2021. РЕСЕЙ
Оценка эффективности работы технологического оборудования
XXII Международной научно-практической конференции, посвященной памяти Василия Матвеевича Горбатова «Пищевые системы. Биобезопасность, технологии и инжиниринг». (25 ноября 2020 г.), журнал "ВСЁ О МЯСЕ" № 5S Москва, 2020. 25.11.2020. РЕСЕЙ
TECHNICAL CHARACTERISTICS AND CONSTRUCTION FEATURES OF MEAT GRINDERS
Journal of Experimental Biology and Agricultural Sciences. 23.11.2020. ҮНДІСТАН
Developing new type of disk plate for meat chopper and its effect to water-binding capacity and yield stress of minced meat
International Journal of Mechanical and Production Engineering Research and Development (IJMPERD) ISSN (P): 2249–6890; ISSN (E): 2249–8001 © TJPRC Pvt. Ltd.. 06.12.2019. ҮНДІСТАН
Аналитическое исследование режущего механизма мясорубок
Материалы 20-ой Международной научно-практической конференции, посвященной памяти Василия Матвеевича Горбатова «Практические и теоретические аспекты комплексной переработки продовольственного сырья и создания конкурентоспособных продуктов питания - основа обеспечения импортозамещения и продовольственной безопасности России». – М.: ВНИИМП им. В.М. Горбатова. 09.12.2016. РЕСЕЙ
Ұсақтаудың престеу процесіне қажетті тиімді факторларын анықтау
Ғылыми журнал «Шәкәрім атындағы Семей мемлекеттік университетінің хабаршысы». – Семей. 24.10.2016. ҚАЗАҚСТАН
Change of Yield Stress of Minced Meat Grinded with Different Kind of Cutting Mechanism
Research Journal of Pharmaceutical, Biological and Chemical Sciences. 20.09.2016. ҚАЗАҚСТАН
Машины для предварительного измельчения сырья животного происхождения
Научный журнал «Вестник научных конференций». – Тамбов. 31.01.2016. РЕСЕЙ
Повышение квалификации
Менеджмент в образовании. Разработка авторских программ (72)
Ulttyq Ustaz. (21.08.2023 - 01.09.2023). Казахстан. Астана
Менеджмент в образовании (72)
Восточно-Казахстанский университет им. С. Аманжолова. (14.11.2022 - 25.11.2022). Казахстан. Усть-Каменогорск
"Активные методы обучения как условие развития профессиональной компетенций преподавателей ВУЗов" (40)
МОН РК АО "Национальный центр повышения квалификации "ӨРЛЕУ"". (22.08.2022 - 26.08.2022). Казахстан. Усть-Каменогорск
Апгерйд личности (6)
НАО "Университет имени Шакарима города Семей". (19.11.2021 - 19.11.2021). Казахстан. Семей
Цифровые технологии в образовательном процессе дистанционного обучения (72)
НАО "Университет имени Шакарима". (20.07.2020 - 01.08.2020). Республика Казахстан. Семей
Технологические машины и оборудование (72)
Павлодарский государственный университет имени С.Торайгырова. (11.11.2019 - 23.11.2019). Республика Казахстан. Павлодар
"Технология создания электронного учебника" (18)
Государственный университет имени Шакарима. (01.04.2015 - 30.04.2015). Республика Казахстан. г.Семей
"Машины и аппараты пищевых производств" (72)
ФГБОУ ВПО "Кемеровский технологический институт пищевой промышленности" . (24.02.2015 - 27.02.2015). Россия. Кемерово
Инновационные технологии исследования функциональных продуктов питания зерноперерабатывающей промышленности" (72)
СГУ имени Шакарима . (08.10.2012 - 31.10.2012). Республики Казахстан . г. Семей