Тамақ өндірістерінің технологиясы және биотехнология кафедрасы

«Тамақ өндірістерінің технологиясы және биотехнология» кафедрасында Болон үрдісінің қағидаларына, Қазақстандық еңбек нарығының талаптарына сәйкес құрылған 10 білім беру бағдарламасы бойынша бакалаврлар, магистранттар, PhD-докторанттарды көп деңгейлі дайындау жүзеге асырылуда. Кафедраның материалдық-техникалық негізі - бұл заманауи құрал- жабдықтармен жабдықталған зертханалар мен арнайы дәрісханалар.

Білім

Қазақстан Республикасының Білім беру Үкіметі, Білім және Ғылым Министрлігі және Жоғарғы оқу орындары бекіткен өзектендірілген сыртқы және ішкі нормативтік құжаттар негізінде жүзеге асырылады.

Толығырақ

Ғылым

Кафедраның ғылыми бағыттары: - Тамақ өнімдерінің, биологиялық белсенді және дәрілік препараттардың техника және технологияларын, сонымен қатар азық-түліктік қауіпсіздік саласында талдау әдістерін әзірлеу. - Жануар және өсімдік текті шикізаттарды қолдану арқылы функционалдық бағыттағы тамақ өнімдерінің технологиясын әзірлеу.

Толығырақ

Тәрбие

«Тамақ өндірістерінің технологиялары және биотехнология» кафедрасында тәрбие жұмысы кафедраның бекітілген стратегиялық даму жоспары және кураторлық топтар тәрбие жұмысының жоспарына сәйкес өткізіледі. Кафедра студенттері Қазақстанның студенттер альянсы, студенттік дебат клубы, көңілді тапқырлар клубы (КТК) қатарын әрдайым толықтыруда, университет, қала, облыс және Республика деңгейінде өткізілетін жарыстарға және конкурстарға белсенді қатысады.

Толығырақ

Білім беру бағдарламасы (ББ)

6B07201 - Қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы (сала бойынша)

B068 Азық-түлік өнімдерінің өндірісі білім беру бағдарламаларының тобы 6B07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары білім беру саласына кіреді.

Кіріспе

«6В07201 Қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы (сала бойынша)" білім беру бағдарламасы бойынша кадрлар даярлауды Семей қаласының Шәкәрім атындағы университетінің инженерлік-технологиялық факультетінің «Тамақ өндірісінің технологиясы және биотехнология» кафедрасы жүзеге асырады. Білім беру бағдарламасының ерекше ерекшелігі жоғары білікті профессороқытушылар құрамы болып табылады - -профессорлық-оқытушылар құрамының 70% - ға жуығы PhD, кандидат және доктор ғылыми дәрежелеріне ие, білім беру бағдарламасының материалдық-техникалық жабдықталымы бар; халықаралық кредиттік ұтқырлық, сыртқы және ішкі ұтқырлық енгізілді; жұмыс берушілермен және білім беру бағдарламасының түлектерімен тығыз байланыс орнатылды, жоғары оқу орнынан кейінгі білім беруді жалғастыру мүмкіндігі бар.
Даярлау бойынша білім беру үрдісінің аяқталуының негізгі критерийі бакалавр білім алушылардың теориялық оқытудың кемінде 203 кредитін, сондай-ақ практиканың кемінде 25 кредитін игеруі, 12 кредит қорытынды аттестаттау болып табылады. Барлығы 240 кредит.
4 жыл

Білім беру бағдарламасы шеңберінде даярлау бейінінің картасы

Білім беру саласының жіктелуі және коды
6B07 - Инженерные, обрабатывающие и строительные отрасли
Даярлау бағытының жіктелуі және коды
6B072 - Өндірістік және өңдеу салалары
Халықаралық стандарттық білім беру жіктеуішіндегі код
0720
Білім беру бағдарламасы тобының жіктелуі және коды
B068 - Азық-түлік өнімдерінің өндірісі
Білім беру бағдарламасының коды және атауы
6B07201 - Қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы (сала бойынша)

Түлектің біліктілік сипаттамасы

Берілетін дәреже / біліктілік
Bachelor of Engineering and Technology in the educational program " 6B07201 Technology of processing industries (by industry)»
Кәсіп атауы / маманның қызметінің тізімі
Осы білім беру бағдарламасы бойынша түлекке «Қайта
өңдеу өндірісінің бакалавры» академиялық дәрежесі
беріледі.
Бастапқы қызметтерді атқара алады: технолог, әртүрлі
меншік нысанындағы азық-түлік кәсіпорындарының шебері,
өндірістік зертхана техник-технологы, ғылыми-зерттеу
институттары мен ЖОО-да маман (лаборант); Қазақстан
Республикасы Еңбек және халықты әлеуметтік қорғау
министрінің 2012 жылғы 21 мамырдағы № 201-ө-м
бұйрығымен бекітілген, менеджерлердің, мамандардың және
басқа да қызметкерлердің біліктілік анықтамалығының
біліктілік талаптарына сәйкес жұмыс тәжірибесіне
қойылатын талаптарды көрсетпей, стандарттау және
сертификаттау орталықтарының маманы.
СБШ (салалық біліктілік шеңбері) бойынша біліктілік деңгейі
Кәсіби қызмет саласы
Бакалаврдың кәсіптік қызмет саласы технологиялық
үрдістер мен Қайта өңдеу өнеркәсібінің өнімдерін, дизайн
және ғылыми-зерттеу ұйымдарын, сондай-ақ әртүрлі меншік
нысанындағы фирмалардың өндірісін қамтамасыз ететін
Қайта өңдеу өнеркәсібінің саласы болып табылады.
Кәсіби қызмет нысаны
Бітірушілердің кәсіптік қызмет объектілері - элеваторлар,
диірмендер, жарма зауыттары, жем зауыттары,
наубайханалар, макарон және кондитерлік өнімдер, қант
және крахмал зауыттары, ферменттеу өндірістерінің
кәсіпорындары және шарап жасау.
Кәсіби қызмет түрлері
- технологиялық процесстерді ұйымдастыру; технологиялық
операцияларды жетілдіру және ресурс үнемдейтін
технологиялық процестерді дамытуға қатысу; экология,
еңбекті қорғау, өрт қауіпсіздігі және өндірістік санитария
талаптарын ескере отырып, кәсіпорындардың техникалық
құралдарын және өндірістік қызметін талдау;
- еңбек ұжымдарының жұмысын ұйымдастыру, басқару
шешімдерін қабылдау; кәсіпорындардың техникалық және
экономикалық көрсеткіштерін талдау және маркетингтік
қызмет; азық-түлікті стандарттау және сертификаттау;
-қайта өңдеу өнеркәсібі кәсіпорындарының технологиялық
схемаларын әзірлеу және жобалау; жұмыс істеп тұрған
кәсіпорындарды қайта жаңарту;
- тамақ және өңдеу өнеркәсібі салаларындағы ғылымитехникалық ақпаратты, отандық және шетелдік тәжірибені
зерделеу және талдау;
- білім беру саласындағы жұмыс.

Құзыреттерді қалыптастыру бойынша оқу модульдерінің картасы

select id from rup_module_group where curriculum_id= and specializationID=290